Начин на приготвяне
Това са продуктите за малък пай (около 25 см диаметър).
Плодовете са по избор, препоръчително е да не пускат много сок, защото галетът ще остане глетав.
Брашното се пресява, студеното масло се реже на кубчета и се смесват с ръце, колкото да стане на груби трохи.
Добавя се яйцето и водата. Омесва се с ръце и се разстила в тавичка.
Галетът не е нужно да гони перфектната кръгла форма на обикновения пай, така че тавата е без значение.
Редят се плодовете, ръси се със захар на вкус и се подгъват крайчетата.
Паят с череши се пече на 180 градуса до златиста коричка. Поръсва се с пудра захар.
Получава се хрупкав галет с череши със сочна вътрешност!
Източник: Veselina Evtimova - Кулинарна мрежа
Коментари