Начин на приготвяне
* Може да използвате пълнозърнесто или бяло брашно, а може да замените и с обикновено пшенично, от лимец, ръж и т.н.
В дълбока купа сложете брашното заедно с кокосовото масло и водата, добавете и малко сол.
С ръце омесете плътно и гладко тесто и го съберете на топка. Ако ви се струва прекалено сухо, може да добавите още 1 с.л. вода, но имайте предвид, че като го оставите да си почине в хладилника, то ще поеме още влага, така че не бързайте да добавяте още вода, само ако наистина се получи много сухо и не можете да го съберете на топка, тогава.
Сложете тестото за пай за 20-30 минути в хладилник. да си почине.
Докато тестото си почива, нарежете доматите на шайби.
Извадете тестото от хладилника и го разточете върху хартия за печене до дебелина половин сантиметър.
Подредете доматите, като оставяте по 2-3 см борд, който ще завиете отгоре върху тях.
Посолете и поръсете с пресен босилек или подправки по желание.
Пече вкусния галет се в предварително загрята на 180°С фурна за около 45 минути.
Изваждате галета с домати и оставяте да изстине.