gotvach.bg»Рецепти»Паста»Класически Спагети Болонезе

Класически Спагети Болонезе

Sophie ZidarovaSophie Zidarova
Новак
116321253
Класически Спагети Болонезе
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 8
19/02/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
5
"Сега разбирате ли защо цял свят е полудял по тези спагети - вълшебни са, трябва непременно да ги опитате"

Необходими Продукти

  • мляно месо - 600 г
  • спагети - 1 пакет италиански
  • зехтин
  • лук
  • морков
  • чесън на вкус
  • домати - 600 г консерва домашни или доматено пюре
  • пармезан
  • сол
  • риган
  • босилек
  • черен пипер
  • червен пипер
  • къри
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме на кубчета лука и моркова, задушаваме на тиган в мазнина. Добавяме каймата от мляно месо и разбъркваме до нейното наситняване и запичане.

Поръсваме с черен пипер, къри и червен пипер, бъркаме. Добавяме доматите и стриваме 2-3 скилидки чесън и поръсваме с босилек и риган. Оставяме да къкри на бавен огън.

В тенджера слагаме вода до над половината на съда. Изчакваме за заври и слагаме малко зехтин във водата и една супена лъжица сол. Слагаме спагетите, без да ги чупим, огъваме и т.н. Оставяме ги сами да се спуснат във врящата вода. Варим 6-7-8 мин според указанието на пакета. Но не повече от 8 мин.

След това изцеждаме пастата и сервираме в дълбоки чинии. Поливаме със сос Болонезе и настъргваме пармезан едро.

Сервираме с чаша бяло или червено вино!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: