Начин на приготвяне
Спагетите се сваряват в подсолена вода по указанията на опаковката. През това време се приготвя сосът Болонезе.
Първо се почистват гъбите, нарязват се на филийки и се изпържват в малко мазнина. Лукът, морковът и чесънът се нарязват на ситно и се слагат при гъбите.
След като се позапържат се прибавя каймата. Добре е тя да е само от телешко месо, но не е задъшжително.
Сосът се разбърква и щом каймата стане на трохи се добавя червеното вино.
След като се поизпари се прибавят смлените домати. Сосът се посолява ма вкус, прибавят се подправките и се оставя да се сгъсти.
Готовите и отцедени спагети се поднасят със соса, настърган пармезан и листенца пресен босилек.
Спагетите със сос Болонезе с гъби са готови.
Коментари