Начин на приготвяне
Лукът и чесънът се нарязват на ситно и се запържват в сгорещеното олио, докато лукът придобие златист цвят.
Добавя се каймата и се бърка често докато каймата се запържи добре. Добавя се доматеният сок и пак се пържи около 3-4 минути.
Добавя се Maggi Малки тайни ФИКС Спагети Болонезе, предварително подготвен според указанията. Прибавя се черният пипер и чубрицата и се вари приблизително 10-13 минути след това.
Приготвяне на спагетите:
В тенджера с подходяща големина се пълни около 2/3 от нея с вода, слага се 1-2 щипки сол и се оставя водата да заври.
Добавят се спагетите и се варят около 10-15 минути/до готовност/, според силата на котлона. След като са готови се свалят от огъня и се изцеждат от водата.
Сервират се част от спагетите залете със соса и поръсени със ситно нарязан свеж босилек. Консумират се топли.
Спагетите Болонезе с босилек са готови.
Коментари