Начин на приготвяне
Спагетите се слагат във вряща вода, заедно с капка олио, за да не залепват, когато станат готови.
През това време се приготвя сосът, както следва:
В тиган се загрява малко мазнина - може и зехтин, и се слага саламът/каймата да се запържи. Към него/нея се прибавя нарязаният не много на ситно чесън.
Когато се запържи, към салама се добавя сосът от домати, както и подправките. Прибавя се топеното сирене.
Слагат се и 1-2 листенца босилек, след което сосът се оставя да поври на по- ниска температура за 5 - 6 минути. Когато се изключи котлонът и сосът вече е готов, се прибавя саламуреното сирене.
Спагетите, след като са се сварили, се отцеждат от водата и се поливат със студена вода за няколко секунди, след което отново се отцеждат.
Сервират се топли, заедно със соса върху тях, а най-отгоре се настъргва моцарелата. За разкош може да се украси с листенце босилек.
Бон Апети!