Кекса на баба

EfrosiaEfrosia
Джедай
9966k11
Кекса на баба2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
12-14 парчета
"Никой не е по-голям от хляба и по-вкусен от кекса на баба"

Необходими Продукти

  • масло - 250 г
  • захар - 1 и 1/2 ч.ч. пудра
  • яйца - 4 броя
  • лимони - ситно нарязана кора от 1/2 лимон
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • бакпулвер - 1 пакетче
  • брашно - 3 и 1/4 ч.ч.
  • ванилена захар - 1 - 2 пакетчета, за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте много добре с миксер маслото с пудрата захар, докато се получи кремообразна смес.

Прибавете при непрекъснато биене едно по едно яйцата, лимонената кора, прясното мляко с разтворения в него бакпулвер и постепенно брашното.

Хубаво разбийте кексовата смес и я сипете в намазнена и набрашнена форма. Сложете да се пече в умерено загряна фурна до готовност.

Нарежете готовия кекс и поръсете обилно с ванилена захар, като я пресеете през цедка. Рецептата е от стария тефтер на баба ми.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.1
58
43
35
21
10
Дай твоята оценка: