Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Шоколадова Торта»Шоколадова торта с червени боровинки

Шоколадова торта с червени боровинки

Елена СтойчовскаЕлена Стойчовска
Помощник Готвач
1878143024921
Шоколадова торта с червени боровинки
Снимка: Елена Стойчовска
1 / 2
21/12/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
8
"Когато намерим някоя вкусна торта, първата ни работа е да споделим рецептата с вас, така че - записвайте, гответе и се забавлявайте"

Необходими Продукти

  • шоколад - 200 г
  • масло - 200 г
  • яйца - 5 бр.
  • брашно - 1 ч.ч.
  • захар - 1 ч.ч.
  • ванилия - 1 капсула течна /2 пакетчета ванилия на прах/
  • червени боровинки - 100 г сушени
  • уиски - няколко лъжици
  • за гарниране
  • бял шоколад - 150 г
  • течна сметана - 50 мл
  • червени боровинки - шепа сушени
  • бадеми - шепа смлени
  • уиски - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

На слаб огън на водна баня разтопете натрошения шоколад и маслото. Свалете от котлона и прибавете захарта - бъркайте до получаване на хомогенна смес. Изчакайте да изстине и започнете да прибавяте яйцата.

Стоплете няколко лъжици уиски и сложете червените боровинки да се напоят. При непрекъснато бъркане добавете към шоколадовата смес брашното, течната ванилия и вече сочните боровинки.

Изсипете сместа в кръгла тавичка с падащи рингове, застлана с хартия за печене и сложете да се изпече в предварително загрята фурна на 190 градуса за около 20 мин.

След като извадим тортата, разрязваме блата на 2 части - с помощта на широк нож.

Намажете с долния блат с разтопения в сметаната бял шоколад и поръсете със смлените бадеми.

Сложете другия блат и измажете с остатъка от шоколада.

Наръсете шоколадовата торта с предварително накиснатите в горещия алкохол боровинки.

Шоколадовата торта с червени боровинки е много сполучлива.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: