Начин на приготвяне
За тази баница използвам тавата от електрическата тенджера, тъй като е с по-малък диаметър и по-високи стени, което позволява баницата да стане висока и пухкава. Намазваме тавата с мазнина /олио или масло/. В купа разбъркваме яйцата.
В 1/3 кофичка кисело мляко слагаме сода на върха на лъжичката и капваме няколко капки оцет да я угасим, след което разбъркваме и чакаме да шупне. Добавяме млякото към яйцата, 100 мл олио, газираната вода и сиренето и бавно разбъркваме да не излезе газировката. Пушеното нарязваме на кубчета.
Хващаме корите по 2 и надипляме в тавата заливаме с 1 черпак от сместа, поръсваме с бекон и така докато свършат корите. Последната кора заливаме с малко от сместа и слагаме отгоре малки кубчета масло. Печем на около 170 градуса до готовност. Малко преди да я извадим поръсваме с настърган кашкавал.
След като я извадим от фурната обръщаме тавата върху чаши и оставяме да се охлади 15 мин. По този начин баничката остава пухкава и надигната.
Коментари