Начин на приготвяне
Направете първо доматения сос. Сложете на огъня малък съд да загрее с 3-4 с.л. олио. Пуснете една смачкана скилидка чесън леко да се запържи и залейте с доматения сок.
Прибавете чушките, накълцани на дребно. Поръсете със сол, малко захар и босилек. Оставете да се готви за 3-4 минути, докато сосът леко се сгъсти.
Размесете посочените продукти за панировката. Нарежете на резенчета сиренето моцарела. 0валяйте всяко парче в сместа, потопете в жълтъците, предварително разбити с щипка сол.
Изпържете моцарелата в тиган с незалепващо покритие за кратко с малко олио, като ги обърнете от двете страни.
Внимавайте да не прегори панировката, станат ли златисти, извадете и сложете върху кухненска хартия да се отцедят от излишната мазнина.
Гарнирайте по желание, защо не с маслинки.