Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Панирани Сиренца»Панирана моцарела с жълтъци и доматен сос

Панирана моцарела с жълтъци и доматен сос

Даниела РусеваДаниела Русева
Готвач
3194k9522k1
Панирана моцарела с жълтъци и доматен сос
Снимка: Даниела Русева
1 / 3
22/02/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
2
"Не се и опитвайте да си представите колко е вкусна тази панирана мозцарела, докато не я опитате - просто няма начин"

Необходими Продукти

  • моцарела - 2 бр
  • жълтъци - 4 бр
  • за панировката
  • брашно - 1 с.л.
  • галета - 1 с.л.
  • царевично брашно - 1 с.л. фино
  • черен пипер - 1 щипка
  • къри - 1 щипка
  • кимион - 1 щипка
  • сол - 1 щипка
  • за доматения сос
  • доматен сок - 250 мл
  • чушки - 2 бр. печени
  • чесън - 1 скилидка
  • сол - 1 щипка
  • захар - 1 щипка
  • босилек - 1 щипка сух
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Направете първо доматения сос. Сложете на огъня малък съд да загрее с 3-4 с.л. олио. Пуснете една смачкана скилидка чесън леко да се запържи и залейте с доматения сок.

Прибавете чушките, накълцани на дребно. Поръсете със сол, малко захар и босилек. Оставете да се готви за 3-4 минути, докато сосът леко се сгъсти.

Размесете посочените продукти за панировката. Нарежете на резенчета сиренето моцарела. 0валяйте всяко парче в сместа, потопете в жълтъците, предварително разбити с щипка сол.

Изпържете моцарелата в тиган с незалепващо покритие за кратко с малко олио, като ги обърнете от двете страни.

Внимавайте да не прегори панировката, станат ли златисти, извадете и сложете върху кухненска хартия да се отцедят от излишната мазнина.

Гарнирайте по желание, защо не с маслинки.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: