Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Кайма»Кюфтета»Кюфтенца с моцарела в доматен сос

Кюфтенца с моцарела в доматен сос

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Мастър Шеф
6027k2k3k4
Кюфтенца с моцарела в доматен сос
Снимка: Ivana Krasteva-Pieroni
1 / 3
04/11/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
75 мин.
Порции
2
"Апетитът е безграничен, когато в чинията видим кюфтенца с моцарела в доматен сос"

Необходими Продукти

  • телешка кайма - 300 г
  • моцарела - 200 г
  • сух хляб - 1 филия
  • пармезан - 30 г настърган
  • чесън - 1 скилидка
  • яйца - 1 бр.
  • индийско орехче - щедра щипка
  • домати - 300 г смлени
  • босилек - 2 - 3 листенца пресни
  • сол
  • зехтин - 1 к.ч.
  • черен пипер - щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа сложете каймата. Добавете накиснатия и натрошен сух хляб, скълцаната на много ситно скилидка чесън, едно яйце, подправете с щипка черен пипер и щедра щипка настъргано индийско орехче.

Прибавете настъргания пармезан и объркайте много добре продуктите. Оставете сместа в хладилник за един час.

Направете си малки кюфтенца, като сложите няколко кубчета нарязана моцарела в средата.

Наредете кюфтетата в намаслена тавичка и запечете в предварително загрята на 190°C фурна за 15 мин. Извадете тавичката от фурната.

Залейте кюфтетата с овкусените с босилек и сол смлени домати и върнете отново във фурната. Печете ястието около 20-25 мин.

След което извадете тавата от фурната и покрийте всяко кюфте с парче моцарела. Запечете отново за 5 мин - колкото да се разтопи моцарелата.

Поднесете кюфренцата с моцарела и доматен сос със салата по желание!

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: