Начин на приготвяне
В купа сложете каймата. Добавете накиснатия и натрошен сух хляб, скълцаната на много ситно скилидка чесън, едно яйце, подправете с щипка черен пипер и щедра щипка настъргано индийско орехче.
Прибавете настъргания пармезан и объркайте много добре продуктите. Оставете сместа в хладилник за един час.
Направете си малки кюфтенца, като сложите няколко кубчета нарязана моцарела в средата.
Наредете кюфтетата в намаслена тавичка и запечете в предварително загрята на 190°C фурна за 15 мин. Извадете тавичката от фурната.
Залейте кюфтетата с овкусените с босилек и сол смлени домати и върнете отново във фурната. Печете ястието около 20-25 мин.
След което извадете тавата от фурната и покрийте всяко кюфте с парче моцарела. Запечете отново за 5 мин - колкото да се разтопи моцарелата.
Поднесете кюфренцата с моцарела и доматен сос със салата по желание!
Да ви е сладко!