Начин на приготвяне
Лукът и чесънът се почистват, нарязват на дребно и задушават в малко олио. Когато лукът омекне, се прибавят рязаните домати. Овкусяват се със сол, сух риган и черен пипер.
Малко преди да заври доматеният сос, се добавя нарязаните пресни листа босилек. След като поизври водата от соса се чукват едно, по едно яйцата, като целта е да не се разкъсва жълтъкът.
Около тях се нарежда нарязаната на филийки топка моцарела, която придава още повече нежност на ястието.
Съдът, в който се готви, се похлупва, а температурата на котлона се намалява. Яйцата в сос се готвят, докато се забулят. Стават чудни.
Лесно и вкусно. Опитайте! Ако харесвате ястието менемен, ще ви допадне и тази рецепта за Яйца в доматен сос и моцарела!
Коментари