Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Яйца»Поширани Яйца»Яйца в доматен сос и моцарела

Яйца в доматен сос и моцарела

Албена АсеноваАлбена Асенова
Гуру
1k12k3k8k12
Яйца в доматен сос и моцарела
Снимка: Албена Асенова
1 / 3
10/04/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
35 мин.
Порции
3
"Чудна идея за обяд - яйца с моцарела и доматен сос"

Необходими Продукти

  • лук - 1 глава
  • чесън - 2 - 3 скилидки
  • олио - 4 с.л.
  • домати - 600 г от консерва
  • сол
  • риган - 1 к.л. сух
  • черен пипер - 2 - 3 щипки
  • босилек листа
  • яйца - 6 бр.
  • моцарела - 1 топка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът и чесънът се почистват, нарязват на дребно и задушават в малко олио. Когато лукът омекне, се прибавят рязаните домати. Овкусяват се със сол, сух риган и черен пипер.

Малко преди да заври доматеният сос, се добавя нарязаните пресни листа босилек. След като поизври водата от соса се чукват едно, по едно яйцата, като целта е да не се разкъсва жълтъкът.

Около тях се нарежда нарязаната на филийки топка моцарела, която придава още повече нежност на ястието.

Съдът, в който се готви, се похлупва, а температурата на котлона се намалява. Яйцата в сос се готвят, докато се забулят. Стават чудни.

Лесно и вкусно. Опитайте! Ако харесвате ястието менемен, ще ви допадне и тази рецепта за Яйца в доматен сос и моцарела!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Дони Ники
Дони Ники
Чудесно ястие!
11.04.2022 14:24