Торта с панделка

Торта с панделка
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
5 / 6
22/02/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
120 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
150 мин.
Порции
20
"Ето още една разкошно торта, която веднага добавяме към колекцията си от торти, които бихме изяли на един дъх"

Необходими Продукти

  • блат за основа
  • яйца - 3 бр.
  • захар - 1 в. ч.
  • брашно - 1 в. ч.
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • Крем
  • бисквити за торта - 500 г с какао и с ванилия
  • крем - 1 бр. Оле ванилия
  • крем - 1 бр. Оле шоколад
  • прясно мляко - 1 литър
  • течна сметана - 500 мл
  • пудра захар - 5 с.л.
  • глазура
  • черен шоколад - 100 г
  • течна сметана - 100 мл
  • течен шоколад - 100 г
  • масло - 50 г
  • фондан - за украса
  • кокос - цветен за украса
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Печем блат върху хартия от разбити яйца, захар, брашно и бакпулвер в широка тава. Изважда се, обръщаме върху нова хартия и се изрязва на квадрат.

Всеки крем се разбива във 350 мл студено прясно мляко в отделни купи, първо ваниливият крем на високи обороти на миксера, после шоколадовият крем, като към него се добавя 100 мл течен шоколад и добре се разбъркват на гладък крем. От ваниловия се отделя малко крем за панделката.

С миксер се разбива течната сметана с пудрата захар до меки връхчета, разделя се на две части и се добавя първо във ваниловия крем, после в шоколадовия. В голям поднос се поставя блатът за основа, сиропира се леко с четка със захарен сироп, намазва се с част от ваниловия крем, отгоре се нареждат бели бисквити, като всяка се топва в прясно мляко разбъркано с захар на вкус за секунди.

Намазваме с шоколадовия крем, следва втори ред бисквити с какао покрити с ванилов крем, трети и четвърти ред ред бисквити наредени шахматно покрити с шоколадов крем. Отстрани тортата се измазва с разбита сметана, оставя се в хладилник.

В метален съд се загрява течната сметана без да завира, добавя се начупен черен шоколад и лъжица масло, бърка се на крем, намазваме тортата отгоре и оставяме на хладно, стяга много бързо. С дървено шишче се очертава панделката. С отделения ванилов крем с пош и накрайник се запълва, поръсваме я с цветен кокос и украса от фондан с цветенца и листенца.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка: