Начин на приготвяне
В хладкото мляко ръсваме захарта и маята, разбъркваме до пълното им разтваряне.
Изсипваме брашното в купа или тава за месене. В средата правим кладенче, слагаме солта, яйцето, размекнатото краве масло, млякото. Замесваме тесто.
Добавяме малко хладка вода, за да се поеме всичкото брашно. Трябва да се получи средно твърдо тесто (като за мекички).
Завиваме го с кърпа и оставяме на топло да се поотпусне за 15 мин. Върху набрашнен плот разточваме тестото на лист, дебел 0.5 см (може и малко по-дебело).
Изрязваме дълги ленти, усукваме ги на панделки и пържим в предварително загрято олио и от двете страни.
Изваждаме готовите панделки върху кухненска хартия. Вариантите за поднасяне са по избор. Чудесни са с мед, сладко, поръсени с кристална или пудра захар.