Gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Мусака»Мусака с пресен лук

Мусака с пресен лук

Dimitar IlievDimitar Iliev
Новак
3416
Мусака с пресен лук1 / 2
22/02/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
35 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • лук - 1 кг пресен
  • олио - 2 к.ч.
  • домати - 1/2 кг.
  • магданоз
  • яйца - 4 бр.
  • брашно - 3 с.л.
  • прясно мляко - чаша и 1/2
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът се изчиства, измива и нарязва. Задушава се в олиото, докато омекне. Добавят се доматите, разбърква се и сместа се изсипва в тавичка. Поръсва се с нарязаният магданоз и се запича около 20 минути.

Яйцата се разбиват и към тях се добавят брашното и млякото. Получената смес се изсипва върху мусаката и се допича, докато заливката покафенее.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: