Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Пълнени патладжани»Пълнени патладжани с кайма по турски

Пълнени патладжани с кайма по турски

Христинка КолеваХристинка Колева
Иноватор
2764k7181
Пълнени патладжани с кайма по турски
Снимка: Христинка Колева
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4
"Страхотни патладжани с кайма по турски - трябва да ги опитате"

Необходими Продукти

  • патладжани - 2 бр.
  • лук - 1 глава
  • чесън - 2 скилидки
  • моркови - 1 бр.
  • червени чушки - 1 бр.
  • кайма - 250 г
  • домати - 1 бр.
  • сол
  • черен пипер
  • зехтин
  • за бешамела
  • краве масло - 30 г
  • брашно - 1 с.л.
  • прясно мляко - 250 мл
  • кашкавал - 60 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Патладжаните се разполовяват. Меката част се нарязва на решетка. Поставят се в тава, посоляват се и се поливат със струйка зехтин.

Запичат се на 200 градуса до омекване.

С помощта на лъжица се издълбават патладжаните.

В тиган се задушават дребно нарязаният лук, чесън, морковът и чушката. Прибавя се каймата, която също се запържва.

Добавя се издълбаната част от патладжаните и накрая доматите. Готви се до извиране течността на доматите.

С тази смес се напълват патладжаните.

В касерола се разтопява кравето масло. Прибавя се брашното и след като леко се запържи, се добавя студеното прясно мляко.

Сосът се посолява и се прибавя и настърганият кашкавал.

С получения сос се заливат сочните пълнени патладжани.

Пълнените патладжани с кайма по турски се поставят във фурна на 190 градуса и се запичат за 30 минути.

Ако рецептата ти харесва, опитай и другите ни предложения за вкусни ястия с кайма, мусаката ни с патладжан или тези разкошни запеканки с кайма.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: