Начин на приготвяне
Патладжаните се разполовяват. Меката част се нарязва на решетка. Поставят се в тава, посоляват се и се поливат със струйка зехтин.
Запичат се на 200 градуса до омекване.
С помощта на лъжица се издълбават патладжаните.
В тиган се задушават дребно нарязаният лук, чесън, морковът и чушката. Прибавя се каймата, която също се запържва.
Добавя се издълбаната част от патладжаните и накрая доматите. Готви се до извиране течността на доматите.
С тази смес се напълват патладжаните.
В касерола се разтопява кравето масло. Прибавя се брашното и след като леко се запържи, се добавя студеното прясно мляко.
Сосът се посолява и се прибавя и настърганият кашкавал.
С получения сос се заливат сочните пълнени патладжани.
Пълнените патладжани с кайма по турски се поставят във фурна на 190 градуса и се запичат за 30 минути.
Ако рецептата ти харесва, опитай и другите ни предложения за вкусни ястия с кайма, мусаката ни с патладжан или тези разкошни запеканки с кайма.