Печени дюли с индрише

ЗорицаЗорицаГуру94425629094
22/02/2017
Приготвяне10 мин.
Готвене30 мин.
Общо40 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 468
  • Преглеждания за месеца9
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4.7 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • дюли - 6 бр. средно големи
  • захар - 6 с. л.
  • вода - 1 ч. ч.
  • индрише - 12 бр. листа
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Дюлите се измиват хубаво с домакинска гъба, за да се отстранят мъхчетата от кората. След това се издълбават внимателно с нож откъм дръжката, за да се премахне семенната част.

Така приготвените чашки от дюли се пълнят всяка с по една супена лъжица захар и се слага по един лист индрише.

Преместете дюлите в тава и прибавете 1 чаша вода в нея. Пекат се в умерено загрята фурна, като от време на време се поливат с образувалия се сироп.

Изпечените дюли се оставят да се охладят и се сервират, полети със сиропа и украсени с листенча зелено индрише.

Рейтинг

5 2
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар