Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Други десерти»Поширани круши»Поширани круши с бяло вино, индрише и грейпфрут

Поширани круши с бяло вино, индрише и грейпфрут

Поширани круши с бяло вино, индрише и грейпфрут
Снимка: Веселина Константинова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
3
"Чаша бяло вино и десерт с поширани круши - какво повече може да иска човек"

Необходими Продукти

  • круши - 3 - 4 бр.
  • бяло вино - 300 мл
  • мед - 3 с.л.
  • захар - 3 с.л.
  • сок от грейпфрут - от 1/2 грейпфрут
  • кора от грейпфрут - настъргана
  • индрише - 4 - 5 листенца
  • нишесте - 1 ч.л. натурално
  • кафява захар - за поръсване
  • мед - за глазиране
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В подходящ съд налейте виното и го сложете да заври.

Добавете меда, захарта и сока от грейпфрута, 2-3 листенца от индрише и настърганата кора. След като заври течността, намалете огъня.

Обелете крушите и внимателно издълбайте семенната част. Сложете ги в течността и варете на тих огън около 20-25 минути, като ги обръщате много внимателно.

Отстранете тенджерата от огъня и оставете крушите за 10 минути в соса.

Извадете крушите от течността.

Направете сос, като размиете нишестето с малко вино и го добавите към част от течността.

Сервирайте крушите, като ги сложите в подходящ съд, на дъното на който има 2-3 с.л. сос.

Преди поднасяне глазирайте пошираните круши с мед и поръсете с кафява захар.

Може да полеете и с шоколадов сос.

Пошираните круши с бяло вино, индрише и грейпфрут са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: