Gotvach.bg»Рецепти»Салати»Зеленчукова салата»Гъбена салата с печени чушки и яйца

Гъбена салата с печени чушки и яйца

ЗориЗори
Гуру
1k10k5k7
Гъбена салата с печени чушки и яйца2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
25 мин.
Порции
4
"С тази салата ще кажете НАЗДРАВЕ повече от веднъж"

Необходими Продукти

  • печурки - 500 г сварени и нарязани на четвъртинки (може и от буркан)
  • яйца - 4 бр. сварени и нарязани на четвъртинки
  • чушки - 4 бр. (печени червени) обелени и нарязани на ивички
  • червен лук - 1 глава обелена и нарязана на по - едро
  • магданоз - няколко свежи зелени стръка
  • маслини - 10 бр. мамут (или просто по - едри черни маслини)
  • зехтин - 3 с.л.
  • лимонов сок - 3 с.л.
  • черен пипер
  • сол
  • самардала - 1 - 2 щипки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Гъбите се поръсват със сол на вкус и ситно смлян черен пипер.

Прибавят се чушките, лука и наситнения магданоз. Залива се всичко със зехтина и лимоновия сок. Разбърква се.

Зеленчуковата салата се поднася в голяма плитка чиния, отгоре се нареждат яйцата и е наръсват с малко самардала.

Украсява се с маслините и стръкчета магданоз.

Гъбената салата с печени чушки и яйца е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: