Наденица с ябълково вино

24/02/2017
"Наденица със сладко - кисел вкус? От името на всички разбирачи ще кажем само едно Искаме още "
Приготвяне5 мин.
Готвене30 мин.
Общо35 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо374
  • Преглеждания за месеца7
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4.7 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • наденица - 400 г
  • ябълково вино - 700 мл (или сайдер)
  • дафинов лист - 3 бр.
  • зехтин - 80 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

1. Запържете наденичките във зехтина заедно с дафиновите листа, на силен огън до лек загар от всички страни.

2. Изсипете цялото количество ябълково вино или сайдер и когато започне да къкри, намалете огъня и оставете да ври 25-30 минутки така.

3. Сервирайте в дълбока чинийка заедно със соса и нарежете наденицата на парченца със желаната от вас дебелина.

Тази простичка рецепта става невероятно вкусно мезе или основно ястие, когато е в комбинация с някаква гарнитура (зелена салата, картофи, зеле).

Насладете на нов начин на консумиране на познатата ни на всички наденичка с този леко сладко-кисел привкус. Надявам се да ви хареса и да споделите мнения.

Рейтинг

5 2
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар