Класически домашен бахур

Иван ивановИван иванов
Новак
810345
Класически домашен бахур
Снимка: Иван иванов
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
180 мин.
Порции
3
"Чудна рецепта за бахур, която можем само да препоръчаме. За нула време ще имате страхотен домашен бахур."

Необходими Продукти

  • свински черва
  • бял свински дроб - 500 г
  • свински сърца - 2 бр.
  • свинско месо - 500 г
  • джоджен
  • сол
  • ориз - 1 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Червата се измиват много добре с хлебна сода и оцет.

Месото и карантиите се нарязват на дребно като белият дроб се попарва с вряла вода за да излезе кръвта от него.

Към тази смес се добавят подправките и ориза и се обърква хубаво. Може да сложите каквито подправки ви харесва - аз слагам само джоджен и сол.

След това започва пълненето на червата, като не се пълнят много, за да не се спукат, след като ориза се свари и набъбне . След като се напълнят червата, те се дупчат с игла, за да не се напукат при варенето.

Слагат се в студена вода и се варят около два часа.

По желание може да ги сложите в мрежичка, за да е по лесно изваждането и да не се накъсат червата, след като вече се сварят.

Получава се доста голямо количество бахур. Аз ги разделям на две или три части и замразявам бахура суров, а когато искам си вадя от фризера, размразявам и си ги варя.

Ако рецептата ти харесва, опитай и предложенията ни за домашна пуска или бански старец.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Джоджен не се слага.Сол и ч. Пипер
06.01.2025 22:17
Ваня Георгиева
Ваня Георгиева
В нашия край задължително добавяме праз, придава страхотен вкус и аромат. Черен пипер също или лют пипер. Джоджена в тази рецепта не ми допада, особенно на свинско.
05.01.2025 19:18