Начин на приготвяне
Червата се измиват много добре с хлебна сода и оцет.
Месото и карантиите се нарязват на дребно като белият дроб се попарва с вряла вода за да излезе кръвта от него.
Към тази смес се добавят подправките и ориза и се обърква хубаво. Може да сложите каквито подправки ви харесва - аз слагам само джоджен и сол.
След това започва пълненето на червата, като не се пълнят много, за да не се спукат, след като ориза се свари и набъбне . След като се напълнят червата, те се дупчат с игла, за да не се напукат при варенето.
Слагат се в студена вода и се варят около два часа.
По желание може да ги сложите в мрежичка, за да е по лесно изваждането и да не се накъсат червата, след като вече се сварят.
Получава се доста голямо количество бахур. Аз ги разделям на две или три части и замразявам бахура суров, а когато искам си вадя от фризера, размразявам и си ги варя.
Ако рецептата ти харесва, опитай и предложенията ни за домашна пуска или бански старец.
Коментари