Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Сарми»Голи сарми с млечен сос

Голи сарми с млечен сос

Невена Блажева ИвановаНевена Блажева Иванова
Помощник Готвач
2143k7641
Голи сарми с млечен сос
Снимка: Невена Блажева Иванова
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
65 мин.
Порции
4
"Когато обожаваш сарми, но нямаш нито лозови листа, нито кисело зеле - перфектната рецепта за голи сарми"

Необходими Продукти

  • кайма - 500 г от свинско месо
  • ориз - 1 к.ч.
  • яйца - 1 бр.
  • прясно мляко - 600 мл
  • сол
  • черен пипер
  • чубрица
  • лимонов сок - от 1/2 лимон
  • брашно - 3 с.л. за соса + брашно за овалване
  • олио - 1 - 2 с.л.
  • масло - 50 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо сваряваме ориза в съотношение 1:1 в подсолена вода при непрекъснато бъркане. Охлаждаме го.

Смесваме каймата с охладения ориз, подправяме със черен пипер, чубрица и яйцето. Оформяме топчета и овалваме в брашно.

Приготвяме млечния сос като първо запържваме 3 нарязани на дребно скилидки чесън в олиото и кравето масло, добавяме брашното, доливаме 1. 2 литра хладка вода и млякото.

Добавяме 2 зеленчукови бульочета. След като заври намаляваме огъня и пускаме топчетата едно по едно в соса. Варим ястието на тих огън до готовност.

Подправяме с черен пипер и изцеждаме половин лимон. Поднасяме поръсено със магданоз и декорираме с резенчета лимон.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
57
40
30
20
10
Дай твоята оценка: