Начин на приготвяне
В купа смесете каймата с магданоза, яйцето, почистения и измит ориз, черен пипер на вкус и сол, ако каймата ви е безсолна, оставете така да престои.
В тавичка добавете олиото и нарязаното на ситно кисело зеле, запържете за кратко и прибавете червените лют и сладък пипер, разбъркайте. Налейте топла вода, колкото да се покрие зелето и оставете да заври.
След като заври, премахнете от огъня, с лъжица оформете малки гнезда и поставете в тях оформените предварително елипсовидни кюфтенца.
Отделно настържете на едро ренде моркова, добавете доматеното пюре и малко вода да се размие пюрето.
Равномерно поръсете със сместа ястието, завийте тавата с алуминиево фолио и я поставете в предварително нагрята на 200 градуса фурна, печете така за 1 час.
Премахнете фолиото и оставете да се запече до лек загар отгоре. Страхотно ястие голи сарми!
Коментари