Начин на приготвяне
Измийте дробчетата и ги отцедете в гевгир.
През това време нарежете лука на полумесеци, срежете гъбите наполовина, бекона нарежете на ивички и чесъна смачкайте или срежете на две-три. Размесете всичко в тавичка.
Сипете в брашното подправките - черен пипер, чубрица, червен пипер, вегета, къри и разбъркайте.
Оваляйте в ароматното брашно всяко дробче, изтупайте го, а после го потопете в олиото, като го обърнете от двете страни. Подредете дробчетата върху другите продукти в тавичката. Поразместете ги малко, за да може дробчето да опре в дъното на тавата.
Залейте с непълна чаша топла вода – около 180 мл.
Загрейте предварително фурната. Печете дробчетата 30 минути на 200 градуса. През това време водата ще поизври, а дробчетата ще се запекат.
Не стават сухи и са много вкусни, гарнирани със свежа салата, картофки и др.