Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Карантия»Крехки пилешки дробчета на фурна

Крехки пилешки дробчета на фурна

Крехки пилешки дробчета на фурна
Снимка: Цвети Хаджипеткова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
30 мин.
Порции
2
"Сочни и ароматни пилешки дробчета, поднесете с апетитна гарнитура по ваш избор"

Необходими Продукти

  • пилешки дробчета - 500 г (може да се ползват и свински или телешки дроб)
  • сол - на вкус
  • брашно - за овалване
  • олио - за потапяне
  • подправки - по желание
  • дървени шишчета - 7 бр. (по желание)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Дробчетата се измиват, разрязват се на две и се посоляват.

Всяко дробче се овалва в брашно, потапя в олио и се подрежда в тава покрита с хартия за печене.

Дробчетата по желание може да се набучат и на шишчета.

Поръсват се със сухите подправки и се пекат в предварително загрята на 250 градуса фурна за не повече от 12 до 15 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Страхотна рецепта! И времето за печене е точно!
15.05.2024 14:15