Начин на приготвяне
Пресяваме брашното в дълбок съд. Отмерваме си точни количества вода и прясно мляко. Стоплямепрясното мляко леко, не много, и в него слагаме ½ кубче мая. Размиваме я с пръсти. Вътре слагаме захарта и 1 с.л брашно. Оставяме на страна да шупне. Прибавяме го после към брашното.
В брашното правим кладенче. Вътре слагаме солта, олиото и водата. Водата не трябва да е студена. После чукваме и 1 яйце. Замесваме меко тесто. Доомесваме го добре върху поръсена с брашно маса. Трябва да се получи меко тесто. Разбиваме жълтъка с 1 с.л олио в купичка. С него ще намажем закуските.
Оставяме тестото да втаса за 30 минути на топло, покрито с кърпа. Като втаса омесената топка я делим на две и после на по пет, шест всяка. Оформяме от всяка част топка. Разточваме я с точилка, която сме набрашнили. Масата, върху която ще точим, също набрашняваме. Разточваме квадрати. Режем кренвиршите на по 4 четвъртини всеки. В началото на всеки слагаме по четвърт кренвирш.
От двете страни загръщаме и после навиваме. Така правим и с другите топки. Подреждаме закуските в тава застлана с хартия за печене. Втасват още 20 мин., покрити с кърпа на топло. Мажем ги всички със сместа от жълтък и олио с четка. Поръсваме с ким обилно. Печем в загрята на 200 градуса фурна до готовност. Трябва да бухнат и да придобият приятен загар.