Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Бисквитена торта»Бисквитено паве на райета

Бисквитено паве на райета

Елена СтойчовскаЕлена Стойчовска
Помощник Готвач
1878213021
Бисквитено паве на райета2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Общо
30 мин.
Порции
10
"Паве по паве - ще построим храма на щастието и доброто настроение - толкова са вкусни"

Необходими Продукти

  • бисквити - 2 бр. пакети Закуска (бели и кафяви)
  • масло - 125 г краве
  • мармалад - 1 ч.ч.
  • ядки - 1 ч.ч. смлени
  • прясно мляко - 1 1/2 ч.ч. за бисквитите
  • за ганаша
  • течна сметана - 100 мл
  • шоколад - 100 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Приготвяме крема, като разбиваме маслото, което е на стайна температура, с марамалада.

Предварително топваме бисквитите за секунда в леко топло мляко. С готовия крем мажем бисквитите, като редуваме бяла с кафява.

Редим бисквитите на части, като след това съединяваме малките трупчета в един голям салам (по-скоро прилича на паве :) )

Работи се върху фолио за свежо съхранение, с което после стягаме салама и пъхаме в хладилника да стегне за няколко часа.

Когато саламът е стегнал, смиламе ядките в чопър (аз използвах орехи).

В касерола затопляме сметаната и шоколада на ниска температура, докато се разтопи. Махаме от котлона и оставяме на хладно, докато се сгъсти.

С направения ганаш заливаме сладкиша, а след това облепвам с орехи страните.

Режем парчетата по диагонал, за да се получи раирания ефект.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: