Топени сиренца с картофена коричка

Анелия ЦоневаАнелия ЦоневаГотвач92175161
27/02/2017
"Най-вкусното бирено мезе идва на трапезата ви в хрупкава панировка от инстантно картофено пюре "
Приготвяне15 мин.
Готвене20 мин.
Общо35 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо465
  • Преглеждания за месеца8
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

  • топено сирене - 300 г
  • яйца - 1 бр.
  • картофено пюре - 1 пакетче на прах
  • черен пипер - на вкус
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете топеното сирене на колелца с дебелина около сантиметър и оставете във фризер да се позамразят. Това се прави за по-голяма сигурност, че сиренето няма да се разтече при пържене.

В купа смесете картофеното брашно и черния пипер. След като кръгчетата сирене се стегнат ги извадете и топнете първо в яйцето, след това в картофеното брашно.

Подредете върху хартия. В подходящ дълбок съд с малък диаметър дъно загрейте три пръста олио на умерена температура.

Пържете сиренцата в маслената баня докато придобият златист тен. По желание може да гарнирате с боровинково сладко.

Рейтинг

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар