Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Пиленца от варени яйца

Пиленца от варени яйца

Невена Блажева ИвановаНевена Блажева Иванова
Помощник Готвач
2133k7621
Пиленца от варени яйца
Снимка: Невена Блажева Иванова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
7 мин.
Общо
17 мин.
Порции
5
"Супер предястие за всички специални поводи - очарователно и много ефектно"

Необходими Продукти

  • яйца - 5 бр.
  • моркови - 1 бр.
  • черен пипер - 10 зърна
  • чушки - 1 червена чушка+ 1 зелена
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете яйцата в подсолена вода за 7 минути. Охладете и обелете. Моркова измийте остържете с белачка и нарежете на съвсем тънки колелца.

Оформете с нож гребенчетата на пиленцата и човките. С остър нож изрежете дъното на яйцето, за да може да стои изправено.

Направете прорез отгоре, за да поставите приготвените гребени и човки.

Черният пипер боднете за очички, а от червената чушка направете пера. Подходящо за трапезата на Заговезни или като предястие на специални поводи!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
59
41
30
20
11
Дай твоята оценка: