Начин на приготвяне
Разбиват се яйцата със захарта до побеляване. Добавя се олиото, прясното мляко, ванилията и настъргана кора от лимон.
Разбърква се добре, сипваме смесеното брашно с бакпулвера, като се пресява. Смесват се добре всички продукти на гладка кексова смес и отделяме 1 ч.ч., в която се добавя и разбърква какаото.
В намаслена форма и поръсена с брашно сипваме половината от бялата смес, поръсваме с шоколадов чипс. Отгоре сипваме какаовата смес и покриваме с останалата бяла, като отново се поръсва с чипс.
С дървено шишче се оформя шарка.Печем в загрята фурна 180 градуса до суха клечка, като първите 20 минути не се отваря фурната. Изважда се, обръщаме в чиния и като се охлади леко, поръсваме с пудра захар.
Коментари