Рисувана торта Парфе

Даниела РусеваДаниела Русева
Готвач
319
3k
934
1k
1
01/03/2017
"Когато в гърдите на сладкар бие сърце на художник, резултатът няма как да не е великолепен "
Приготвяне30 мин.
Готвене15 мин.
Общо45 мин.
Порции12
Сготви+1 точка
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 510
  • Преглеждания за месеца110
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.4 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В ринг за торта по дъното подредете 20 бишкоти, а върху тях - втори ред бишкоти, срязани на две. Отгоре подредете и резени праскови. Напръскайте бишкотите с 5-6 лъжици сок от компота.

Направете крем:

Отделете жълтъците и заедно със захарта ги разбийте с миксер до побеляване. Прибавете брашното и малко прясно мляко. Разбийте отново и долейте още мляко, след което излейте към останалото мляко и сложете да се вари на огъня, докато кипне и до леко сгъстяване.

Разтворете предварително желатина в 100 мл студена вода. Оставете да набъбне за 5-6 минути. Сложете на водна баня да се втечни и тогава го прибавете към млечния крем.

Сложете крема отново да кипне, прибавете ванилията и оттеглете на хладно да поизстине.

През това време разбийте белтъците сняг с миксер, първо, да се захванат, а след това прибавете пудрата захар и доразбийте до твърди връхчета.

Прибавете белтъците на порции към изстиналия млечен крем и разбъркайте добре с шпатула.

Залейте бишкотите с крема и приберете в хладилника за 3-4 часа.

Нищо особено, нали, но ако нарисувате нещо, вашата торта ще зарадва приятелите ви със своята картинка.

Рисувах с малка четка директно върху желирания крем. За целта е нужно да имате само една-две лъжички водка и прашинки сладкарски боички.

Разтваряйте съответния цвят боя с капки водка, така по-бързо се изпарява.

Рейтинг

5 6
4 0
3 0
2 0
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Sevdalina Irikova
Sevdalina Irikova
02.03.2017 09:25
Кулинарен шедьовър! Моите почитания, не спирате да ни изненадвате приятно!
1
0
Даниела Русева
Много благодаря!
0
0