Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Вкусна домашна торта с два крема

Вкусна домашна торта с два крема

Вкусна домашна торта с два крема
Снимка: Стефани Симеонова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
10
"Може би диетата ни имаше някакъв шанс, ако кремът беше само един, но при два крема, при това домашни - нито една диета няма шанс"

Необходими Продукти

  • За блата
  • яйца - 1 бр.
  • захар - 1 ч.ч.
  • прясно мляко - 60 мл
  • брашно - 1 и 1/3 ч.ч.
  • ванилия - 1 бр.
  • бакпулвер - 10 г
  • мед - 1 с.л.
  • За основният сладкарски крем
  • прясно мляко - 1 л
  • яйца - 4 бр.
  • захар - 1 ч.ч.
  • брашно - 1 ч.ч.
  • ванилия - 2 бр.
  • За втори бананов крем
  • банани - 1 бр.
  • прясно мляко - 2 с.л.
  • орехи - няколко
  • бисквити
  • За декорация
  • банан - 1 бр.
  • пудра захар
  • бисквити
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Започваме с блата

Разбиваме яйцето със захарта с миксер. Прибавяме млякото, ванилията и брашното, което е предварително смесено с бакпулвера. Объркваме и сипваме в тава с подвижно дъно (обикновена), намазана с олио и поръсена с брашно. Пече се до златисто на предварително загрята на 180 градуса фурна. След като е готов, се оставя в изключена фурна за около 15 мин, преди да го извадим, разрязваме на две части през средата.

Ако желаете да приготвите домашни бисквити, използвайте рецептата за блата, но изсипваме сместа в по-голяма тава, тъй като трябва да е на тънък пласт. Пече се на 180 градуса за кратко време. Получава се една голяма бисквита (наподобява сухар), която използваме и за декорация и за приготвянето на вторият крем за тортата. Изисква малко повече време, но след като бисквитите поемат, стават като бишкоти и се получава страшна вкусотия :)

За основният сладкарски/яйчен крем:

Яйцата се разбиват със захарта с миксер. Постепенно прибавяме брашното и след това 1 и 1/2 ч.ч. от млякото. Останалото мляко оставяме на котлона да заври и след това при непрекъснато бъркане прибавяме вече разбитата яйчена смес. Вари се до сгъстяване на крема, като се бърка постоянно. Когато е готово, се маха от котлона, прибавяме ванилията и разбъркваме добре.

За 2-рият бананов крем:

Пасираме на блендер всички съставки до получаване на каша и оставяме за 10 мин в хладилника да стегне преди да намажем върху тортата.

След като всички кремове са готови, върху първия блат се слага обилно яйчен крем, а върху него се слага и 2-рият вид крем. Отгоре се слага вторият блат и отново се маже обилно с яйчен крем и се украсява с банан и бисквити.

Оставя се за една вечер в хладилника да поеме. На следващият ден тортата е готова за консумация.

Много лека и още по-вкусна! :)

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: