Кипърско свинско

02/03/2017
"Крехко свинско с нетипичен, но завладяващ вкус - не може да не го опитате "
Приготвяне25 мин.
Готвене55 мин.
Общо80 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо1 574
  • Преглеждания за месеца18
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обрежете месото, почистете от жилите и нарежете на парчета.

Счукайте в хаван зърната кориандър ситно. Смесете кориандъра със захарта, солта и пипера и натрийте месото. Оставете 4 часа да поеме при стайна температура.

Загрейте фурната на 160 градуса. Загрейте в тиган на силен огън 2 с.л. олио. Запържете за кратко месото и го поставете в огнеупорен съд.

Сипете в тигана останалото олио и запържете лука. Налейте виното, добавете сол и черен пипер, оставете почти да заври.

Залейте месото със сместа от лук и вино и покрийте. Печете във фурната 1 час, докато месото омекне.

Сервирайте поръсено с пресни листа кориандър.

Рейтинг

5 1
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар