Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Печена риба»Дунавска дребна скумрия на фурна

Дунавска дребна скумрия на фурна

Даниела РусеваДаниела Русева
Готвач
3194k9501
Дунавска дребна скумрия на фурна
Снимка: Даниела Русева
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
3
"Прясна от реката върху канапе от зеленчуци - перфектното Никулденско ястие"

Необходими Продукти

  • скумрия - 6 бр.
  • червен лук - 2 глави
  • домати - 1 бр. голям
  • моркови - 1 бр.
  • чесън - 1 стрък, пресен
  • бяло вино - 1 к.ч.
  • зехтин - 2 - 3 с.л.
  • лимони - 1 бр. /зелен - лимети/
  • маслини - няколко
  • сол
  • подправки - за риба
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тази дребна дунавска скумрия, наречена още чироз, изчистете от фините люспи и от вътрешностите, измийте и посолете с малко сол.

Подредете рибките в подходяща тавичка за печене. Нарежете на резени домата, лука, моркова и ги поставете около рибите. Слага се всичко сурово.

Пуснете също маслини и резенчета лимон. Поръсете с нарязания стрък пресен чесън, черен пипер и две щипки подправки за риба.

Залейте с една кафяна чашка бяло вино и се поръсете със зехтин. Печете чироза на 200 градуса до готовност.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: