Мини кюфтенца от пилешко месо и ориз

Нина Иванова ИвановаНина Иванова ИвановаМастър Шеф5919114526
04/03/2017
"Ужасно вкусни и много ароматни пилешки кюфтенца, които ще станат любими на зялото ви семейство "
Приготвяне30 мин.
Готвене50 мин.
Общо80 мин.
Порции20
Сготви+1 точка
22 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо871
  • Преглеждания за месеца10
  • Преглеждания за седмицата2
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена22

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете ориза в голямо количество подсолена вода. При готовност го отцедете. Намажете пилешките гърди със зехтин и овкусете със сол и черен пипер. Изпечете на грил тиган.

При готовност ги наситнете на много ситни парченца. Нарежете чушката на малки кубчета, магданоза, лука и чесъна на ситно, кашкавала настържете.

Смесете в купа нарязаното пилешко филе, чушките, лука, магданоза, изстиналия ориз, чесъна, доматеното пюре, естрагона, яйцето и кашкавала.

Овкусете със сол и черен пипер. Размесете много хубаво сместа. Оформете малки топчета и ги подредете в тава, застлана с хартия за печене. Изпечете за 20 мин. в загрята на 180 градуса фурна.

Адаптирано от Бон Апети

Рейтинг

5 8
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Тодорка Спасова
Страхотни
0
0