Gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Ориз на Фурна»Ориз с пилешко месо на фурна

Ориз с пилешко месо на фурна

Илияна ДимоваИлияна Димова
Гуру
1k4k4k4k7
Ориз с пилешко месо на фурна
Снимка: Илияна Димова
1 / 3
26/11/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
Порции
4
"Любима рецепта на малки и големи - запишете си рецептата, ако си нямате своя"

Необходими Продукти

  • пиле - 500 - 600 г
  • ориз - 1 ч.ч.
  • лук - 1 бр
  • пилешки бульон - 1 кубче
  • черен пипер
  • червен пипер - 1 щипка
  • чубрица
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме пилето (500-600 г) и нарязваме на порционни парчета. Слагаме в тенджерка, наливаме вода и оставяме да се свари, като обираме образувалата се пяна.

Докато се вари пилето, измиваме добре ориза (1 ч.ч.) и накисваме в студена вода. Почистваме лука (1 бр.) и нарязваме на ситно.

В тиганче запържваме, задушаваме лука с малко олио. Прибавяме отцеден от водата ориз. Подправяме с черен пипер на вкус, сушена чубрица и щипка червен пипер.

Разбъркваме няколко пъти и пресипваме ориза в тавичка. Прибавяме натрошен пилешки бульон и свареното пилешко месо.

Наливаме 3-4 ч.ч. бульон от варене на пилето и слагаме във фурната на 180-200 г. Ако използваме стъклена тавичка, първо я слагаме в студена фурната и тогава включваме нагряване. Печем пилето с ориза до готовност.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: