Ориз с пилешко месо

Джемиле ЧешлиеваДжемиле Чешлиева
Мастър Шеф
7483k1k4k6
Ориз с пилешко месо
Снимка: Марияна
1 / 5
19/01/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
110 мин.
Порции
3
"Ние сме хитри, махаме костите на пилето и готвим само месцето с ориз"

Необходими Продукти

  • ориз - 300 г
  • пиле - 1/2
  • олио
  • лук - 1/2 глава
  • доматен сок - 2 с.л.
  • сол - 1 с.л.
  • черен пипер
  • чубрица - ронена + трапезна
  • дафинов лист
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете 1/2 пиле в тенджера с вода и оставете да заври за около 1 час. След като пилето е готово, оставете го да поизстине и го обезкостете и надробете на малки парченца.

В тенджера сложете олио, колкото да покрие дъното. Нарежете лука на ситно и запържете леко. Добавете ориза и също запържете около 5 мин.

Изсипете месото и запържете още малко /около 2 мин/. Добавете солта, доматения сок, дафиновия лист, ронената и трапезната чубрица и разбъркайте добре.

Изсипете бульона от пилето в тенджерата, колкото да покрие съдържанието. Ако е необходимо, добавете една чаша вода. Оставете пилето с ориз да заври за около 20 мин. Вдигнете от огън.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Гергана  Георгиева
Гергана Георгиева
Обожавам пиле с ориз! Поръсих го със сух магданоз.
25.04.2016 11:46