Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Парти Кюфтенца»Мини кюфтенца от пилешко месо и ориз

Мини кюфтенца от пилешко месо и ориз

Нина Иванова ИвановаНина Иванова Иванова
Мастър Шеф
6145k2k6k7
Мини кюфтенца от пилешко месо и ориз
Снимка: Нина Иванова Иванова
2 / 4
02/08/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
80 мин.
Порции
20
"Ужасно вкусни и много ароматни пилешки кюфтенца, които ще станат любими на зялото ви семейство"

Необходими Продукти

  • пилешко месо - 200 г гърди
  • ориз - 75 г бисерен
  • кашкавал - 50 г
  • зехтин - 2 с.л.
  • яйца - 1 бр.
  • чесън - 1 скилидка
  • лук - 1 перо пресен
  • магданоз - 3 с.л. нарязан
  • чушки - 1 бр. червена
  • доматено пюре - 1 ч.л.
  • естрагон - 1 ч.л. сух
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете ориза в голямо количество подсолена вода. При готовност го отцедете.

Намажете пилешките гърди със зехтин и овкусете със сол и черен пипер. Изпечете на грил тиган.

При готовност ги наситнете на много ситни парченца. Нарежете чушката на малки кубчета, магданоза, лука и чесъна на ситно, кашкавала настържете.

Смесете в купа нарязаното пилешко филе, чушките, лука, магданоза, изстиналия ориз, чесъна, доматеното пюре, естрагона, яйцето и кашкавала.

Овкусете със сол и черен пипер. Размесете много хубаво сместа.

Оформете парти кюфтенца и ги подредете в тава, застлана с хартия за печене.

Изпечете за 20 мин. в загрята на 180 градуса фурна.

Мини кюфтенцата от пилешко месо и ориз са готови.

Адаптирано от Бон Апети.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
58
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Тодорка Спасова
Тодорка Спасова
Страхотни
04.03.2017 17:12