Начин на приготвяне
Сварете ориза в голямо количество подсолена вода. При готовност го отцедете.
Намажете пилешките гърди със зехтин и овкусете със сол и черен пипер. Изпечете на грил тиган.
При готовност ги наситнете на много ситни парченца. Нарежете чушката на малки кубчета, магданоза, лука и чесъна на ситно, кашкавала настържете.
Смесете в купа нарязаното пилешко филе, чушките, лука, магданоза, изстиналия ориз, чесъна, доматеното пюре, естрагона, яйцето и кашкавала.
Овкусете със сол и черен пипер. Размесете много хубаво сместа.
Оформете парти кюфтенца и ги подредете в тава, застлана с хартия за печене.
Изпечете за 20 мин. в загрята на 180 градуса фурна.
Мини кюфтенцата от пилешко месо и ориз са готови.
Адаптирано от Бон Апети.
Коментари