Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Агнешко месо»Овнешки бут по средногорски

Овнешки бут по средногорски

Мария ГулековаМария Гулекова
Помощник Готвач
4121k1621
Овнешки бут по средногорски2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
200 мин.
Общо
230 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • овнешко месо - 2 к да е от бута
  • чесън - 1 глава
  • черен пипер - 5 - 6 зърна
  • дафинови лист - 1 - 2 бр.
  • кромид лук - 2 глави
  • моркови - 2 бр.
  • чушки - 2 - 3 бр.
  • домати - 2 - 3 бр.
  • бяло вино - 1/2 ч.ч.
  • картофи - 5 - 6 бр.
  • магданоз - 1 връзка
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • лимонов сок - на 1 лимон
  • вода - 1 ч.ч.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме месото добре и го нарязваме на едри парчета.

След това го задушаваме на тих огън до омекване с малко сол и вода.

През това време нарязваме всички зеленчуци и ги добавяме към месото.

Добавяме водата и оставяме ястието да се вари на тих огън до готовност.

Когато е готово, го поръсваме със ситно нарязан магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: