Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и печива»Кренвиршки»Домашни средногорки с лютеница

Домашни средногорки с лютеница

Домашни средногорки с лютеница
Снимка: Цветелина Стойкова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
70 мин.
Порции
8
"По аромата ще познаете тези домашни средногорки"

Необходими Продукти

  • брашно - 600 г
  • кренвирши - 5 бр.
  • лютеница - 1 бурканче
  • масло - 50 г
  • сол - щипка
  • мая - 1/2 кубче
  • чубрица
  • жълтъци - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В дълбока купа изсипете около 500 г от брашното и щипка сол.

Направете кладенче. В малко хладка вода разтворете маята.

С помощта на миксер или вилица бъркайте при сипване на маяната вода в брашното до получаване на меко тесто.

За по-бързо втасване направете следното: в найлонова торбичка сипете капка олиото и разтъркайте, за да се разнесе.

Изсипете вътре тестото и завържете чантата. Така плика сложете в купа с топла, но не вряла вода. Втасва за 30тина минути.

През това време нарежете кренвиршите или по дължина или на половинки, както прецените. Разтопете маслото.

Когато е готово тестото, го измесете и разделете на 4 равни части. От всяка част разточете кора. Разрежете на триъгълници, като всеки един намажете с масло и лютеница.

Сложете кренвирш в единия край и навийте лесните кренвиршки до получаване на средногорка.

Направете същото и с останалите части тесто.

Когато сте наредили закуските в тавичка, ги намажете с разбит жълтък и поръсете с чубрица тестените закуски.

Печете домашни средногорки с лютеница на 200 °C за около 30 мин.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: