Начин на приготвяне
Внимателно се разрязва с остър нощ агнешкото, за да се образува джоб. Месото се посолява от всички страни. В купичка се смесват сухите подправки - канелата, индийското орехче настъргано, куркума, кимион, джинджифил, черен, червен и бял пипер.
Подправките се разместват хубаво и се добавят няколко лъжици олио, за да стане на каша. С тази смес се намазва цялото месо. Комплектът за дроб сърма се сварява в подсолена вода, заедно с 1/2 глава лук. След като е сварен и изстинал, се реже на дребно.
Отделно в сгорещено олио се запържва нарязаната връзка пресен лук, добавя се и оризът. Добавя се вода в съотношение с ориза 1 към 3. Накрая се добавя нарязаният джоджен и нарязаните дреболии от дроб сармата.
Плънката се размесва много добре. Подправя се с черен пипер куркума, джинджифил и индийско орехче. Полученият джоб в агнешкото месо внимателно се пълни и се зашива с конец. После се поставя в тава, наливат се две чаши вода.
Тавата се покрива с алуминиево фолио и агнешкият бут се пече на 200 градуса за около 3 часа. Последните 15 минути преди да е готово ястието, му се маха фолиото да се запече.