Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Банички»Банички с домашни кори на сач

Банички с домашни кори на сач

МариянаМарияна
Мастър Шеф
7734k2k7
Банички с домашни кори на сач
Снимка: Марияна
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
5
"За всички, които обожават баничките за закуска - една изпитана рецепта с вкусен резултат"

Необходими Продукти

  • кори за баница - 1 бр. на сач
  • масло - 1/4 пакетче за отгоре
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • яйца - 4 бр.
  • бакпулвер - 1 бр. пакетче
  • масло - 1/2 пакетче разтопено
  • царевично брашно - 1/2 ч.ч.
  • сирене - 1 1/2 ч.ч.
  • сол - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбиваме яйцата с щипка сол в купа. Разтопяваме леко маслото. В купата слагаме и киселото мляко и разтопеното масло. В царевичното брашно слагаме 1 пакетче бакпулвер и ги прибавяме към кашата.

Разбъркваме всичко отново. Трябва да ни се получи леко гъста еднородна смес.

Натрошаваме сиренце и го слагаме и него в кашата. Като правя тези банички го оставям да изсъхне преди това в хладилника.

Разгъваме домашните кори на сач. Режем корите на малки правоъгълници. В началото на всеки правоъгълник слагаме от кашата.

Прегъваме ги от двете страни и навиваме на рулца. Подреждаме ги в тава, в която сме сложили хартия за печене. Не бухват много и затова не е нужно да са на много голямо разстояние.

Върху всички банички слагаме парченца масло. Печем баничките в загрята фурна на 180 градуса до готовност. Да ви е сладко!

Баничките с домашни кори на сач са страхотни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: