Печено заешко месце с портокал

06/03/2017
Ваня Георгиева
отВаня ГеоргиеваГуру1358137513854
"Вкусно заешко с изненадващо свеж аромат - едно предложние, от което ви съветваме да се възползвате "
Приготвяне40 мин.
Готвене60 мин.
Общо100 мин.
Порции6
  • Преглеждания общо446
  • Преглеждания за месеца5
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • заешко месо - 1 кг (млад среден заек)
  • пресен лук - 1 връзка
  • джоджен
  • портокали - 1 бр.
  • червен пипер
  • черен пипер
  • ориз - 1 ч.ч
  • олио
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Заека нарежете на порции, осолете и обилно натрийте с червен пипер и джоджен. Лука нарежете на дребно и объркайте хубаво в плаке с олио и малко червен пипер.

Подредете порциите месо, долейте вода, поръсете с джоджен и черен пипер.

Покрийте с фолио и сложете да се пече за около час, извадете и пробвайте месото дали се къса. Измийте ориза и разпределете около месото.

Нарежете портокала на кръгчета и сложете по парче върху всяка порция. Върнете във фурната до зачервяване на месото.подобни рецепти тук

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар