Gotvach.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Буркани»Зимнина от заешко месце

Зимнина от заешко месце

Ваня ГеоргиеваВаня Георгиева
Гуру
2k11k4k10k5
Зимнина от заешко месце
Снимка: Ваня Георгиева
1 / 3
11/02/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
180 мин.
Общо
240 мин.
Порции
10
"В помощ на всяка домакиня - крехко заешко месце в буркани"

Необходими Продукти

  • заешко месо - 3 заека
  • черен пипер - 1 пакетче, на зърна
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Зайците нарежете на големи парчета и сложете в дълбок подходящ съд със студена вода и 1 к.ч. оцет.

Оставете да се изкиснат за няколко часа, след което напълнете в гаци и закачете да се изцеждат.

Може да обезкостите месото, ако не искате да има кокал.

Когато спрат да капят, извадете месото всяко парче хубаво осолете и напълнете бурканите, като слагате по няколко зърна черен пипер.

Притискайте плътно, за да не остава въздух между месото. Затворете с капачки и варете за не по-малко от 3 часа.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: