Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Заешко месо»Гювеч»Заешко със зеленчуци в гювеч

Заешко със зеленчуци в гювеч

Заешко със зеленчуци в гювеч
Снимка: Ваня Георгиева
1 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
180 мин.
Общо
200 мин.
Порции
6
"Крехко заешко месце и свежи зеленчуци, задушени в гювеч до съвършеност - това е предложението ни за днес"

Необходими Продукти

  • заек - 1 бр. (на порции)
  • картофи - 1 кг
  • зелен лук - 1 връзка
  • грах - 1 ч.ч. замразен
  • доматен сок - 250 мл
  • печурки - 6 - 7 бр.
  • моркови - 2 бр
  • джоджен - 6 - 7 стръка
  • бахар - 1 - 2 зърна
  • дафинов лист - 2 листа
  • чесън - 1 глава
  • брашно - 2 с.л
  • червен пипер
  • черен пипер
  • олио
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме и нарязваме заешкото месо на порции, след което го овкусяваме със сол, черен и червен пипер. Картофите и гъбите обелваме и режем на едри кубчета.

Сипваме олио в гювеча и започваме да редим месо, картофи, моркови, гъби, грах, чесън, джоджен и лук. Редуваме до изчерпване на продуктите.

Добавяме доматения сок и сипваме около 2-3 чаши вода, в която сме размили брашното. Слагаме гювеча да се пече около 2 часа на 160-170 градуса в умерена фурна. Капака може да се замаже с тесто от брашно и вода.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Ваня Благоева
Ваня Благоева
Ей на това му се вика вкуснотия. Богато на подправки, и аз го обичам по този начин.
15.05.2016 12:58
2
1
Покажи всички подкоментари
К К
К К
Аз често приготвям заещко в гювеч, но го правя по често пълнено или на мръвки с много лук и става страхотно!
14.05.2016 21:55
Monika Ivanova
Monika Ivanova
Едно от най-ароматните неща е готвеното в гювеч и най-хубавото че само режеш продуктите затваряш и гювеча готви
14.05.2016 15:20
1
1
1
Покажи всички подкоментари
Веселина Константинова
Веселина Константинова
Ястието сготвено в гювеч, е винаги вкусно!
14.05.2016 14:59
1