Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Заешко месо»Печено заешко месце с портокал

Печено заешко месце с портокал

Печено заешко месце с портокал
Снимка: Ваня Георгиева
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
100 мин.
Порции
6
"Вкусно заешко с изненадващо свеж аромат - едно предложние, от което ви съветваме да се възползвате"

Необходими Продукти

  • заешко месо - 1 кг (млад среден заек)
  • пресен лук - 1 връзка
  • джоджен
  • портокали - 1 бр.
  • червен пипер
  • черен пипер
  • ориз - 1 ч.ч
  • олио
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Заека нарежете на порции, осолете и обилно натрийте с червен пипер и джоджен. Лука нарежете на дребно и объркайте хубаво в плаке с олио и малко червен пипер.

Подредете порциите месо, долейте вода, поръсете с джоджен и черен пипер.

Покрийте с фолио и сложете да се пече за около час, извадете и пробвайте месото дали се къса. Измийте ориза и разпределете около месото.

Нарежете портокала на кръгчета и сложете по парче върху всяка порция. Върнете във фурната до зачервяване на месото.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: