Начин на приготвяне
Разтворете в купа, маята и захарта в леко затопленото прясно мляко.
Добавете разбитите яйца, киселото мляко, олиото и солта и разбъркайте сместа. Добавяйки брашното на етапи, замесете меко и еластично тесто.
Разделете тестото на 5 равни части и оформете на топки, които разточвате на 5 тънки кори една по една с еднакъв размер. Всяка кора намажете обилно с меко масло, подредете ги една върху друга и навийте всички заедно на руло.
Поставете рулото за 30 минути в хладилник. След определеното време извадете рулото и нарежете на филии с размер 2 см.
Наредете филийките хоризонтално в тава застлана с хартия за печене и поставете в средата им желаната от вас плънка сладка или солена. Сгънете филиите на две с леко притискане с пръсти като мидички.
Намажете кифлите с разбит жълтък + 1 с.л. прясно мляко, поставете тавата в предварително нагрята фурна на 200 градуса и печете до лек загар.
Слоестите кифли Миди са страхотна закуска.
Коментари