Слоести кифли Миди

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k20k4k24
Слоести кифли Миди
Снимка: Мария Симова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
12
"Пухкави и мекички - тези питки са перфектната закуска за цялото семейство"

Необходими Продукти

  • яйца - 2 бр.
  • кисело мляко - 1ч.ч.
  • олио - 1 ч.ч.
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • мая - 20 г прясна
  • сол - 1 к.л.
  • захар - 1 с.л.
  • брашно - 6 ч.ч.
  • масло - 125 г за мазане
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтворете в купа, маята и захарта в леко затопленото прясно мляко.

Добавете разбитите яйца, киселото мляко, олиото и солта и разбъркайте сместа. Добавяйки брашното на етапи, замесете меко и еластично тесто.

Разделете тестото на 5 равни части и оформете на топки, които разточвате на 5 тънки кори една по една с еднакъв размер. Всяка кора намажете обилно с меко масло, подредете ги една върху друга и навийте всички заедно на руло.

Поставете рулото за 30 минути в хладилник. След определеното време извадете рулото и нарежете на филии с размер 2 см.

Наредете филийките хоризонтално в тава застлана с хартия за печене и поставете в средата им желаната от вас плънка сладка или солена. Сгънете филиите на две с леко притискане с пръсти като мидички.

Намажете кифлите с разбит жълтък + 1 с.л. прясно мляко, поставете тавата в предварително нагрята фурна на 200 градуса и печете до лек загар.

Слоестите кифли Миди са страхотна закуска.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
54
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Даниела Русева
Даниела Русева
Много симпатични кифлички, Мария! Като че ли те викат, не можеш да ги подминеш!
06.03.2017 19:17