Начин на приготвяне
Затопляме млякото и добавяме маята, 1 с.л. захар и 3 с.л. брашно. Оставяме настрани за 5 минути.
Пресяваме брашното в купа и добавяме маята, олиото, ваниловата захар, яйцата и солта.
Замесваме меко тесто и го оставяме за 2 часа на топло да втаса.
След това разделяме тестото на 10 топки. Разточваме всяка топка на кора с дебелина около 1 см.
Подреждаме корите една върху друга, като между тях намазваме обилно с масло.
Разточваме, така наложените кори на голяма кора, разрязваме на триъгълници по дължина.
Поставяме в основата на всеки триъгълник мармалад и навиваме на кифличка.
Подреждаме кифлите в тава, покрита с хартия за печене, намазваме ги с разбит жълтък с мляко и поръсваме със захар.
Печем Слоестите козуначени кифли на 180 градуса около 25 минути.
Страхотни козуначени кифлички за малки и големи!