Начин на приготвяне
Посочените съставки са за 2 средно дебели блата.
Смесете сухите съставки в голяма купа, а мокрите в отделна. Прибавете мокрите към сухите и разбъркайте на ръка.
Изпечете в намаслена и набрашнена кръгла тавичка (след което разделете с конец) или разделете сместа на две равни части и изпечете във форма с подвижен ринг на два пъти. Блатовете се пекат на 180 градуса до готовност. Оставете да изстинат.
Приготвянето на крема става като изстудената сметана се разбива с миксер. Шоколадът се разтопява и се прибавя към битата сметана. Оставя се в хладилник за 10 мин.
При нареждането на тортата може да добавите плодове, както и да сиропирате изстиналите блатове със захарен сироп с 1 с.л. ром.
Украсете по ваше желание и вкус.